Hoe kan ik mijn cholesterol verlagen?

cholesterol verlagenAls je een hoge cholesterol hebt, dan moet je ervoor zorgen dat je deze zo snel mogelijk kunt verlagen.

Dit is niet hetzelfde als afvallen. Extra beweging zonder dieet zal je hierbij niet helpen.

Ook al denken mensen direct, dat het te maken heeft met overgewicht.

Ook als jij op gewicht bent en je eet verkeerd, zal je last krijgen van een hoog cholesterol niveau. Dus lees nu verder, wat jij moet doen op je cholesterol op peil te brengen.

Verander van dieet

Heel simpel, je verandert je dieet. Vaste vetten zijn slecht voor je. Kies voor olie of vloeibaar margarine. Plantaardige oliën zijn goed voor je. Je mag best een frietje pakken zonder dat je hoeft te vrezen voor je cholesterol.

Aardappelen bevatten geen cholesterol. Gekookte aardappelen met een groot portie groente en een stukje mager vlees kan zeker geen kwaad. Probeer sauzen op basis van ei te vermijden.

Te veel mayonaise is niet goed voor je. Ei bevat cholesterol verhogende bestandsdelen. Ook soja is aangeraden. Eet producten waar soja in is verwerkt. Je kunt ook kiezen voor sojamelk in plaats van gewone melk. Er zit belangrijke cholesterol afbrekende bestandsdelen in.

Omega 3

We horen deze term vaak in margarine reclames. Maar waar dient het echt voor? Meestal denk je er niet eens aan. Maar wanneer je last hebt van een hoog cholesterol, dan zal je dit stukje even aandachtig moeten lezen.

Omega 3 vetzuren bevatten de kracht om cholesterol te verlagen. Ideaal dus. Vette zeevis, zoals tonijn en makreel is de oplossing voor het probleem. Eet minimaal 2 dagen vis.

Overgewicht

Door overgewicht komt er ook vet in de bloedsomloop. Bloedvaten hebben dus al te kampen met vet. Cholesterol is ook een soort smeer dat door je bloed stroomt. Wanneer er dus extra cholesterol overblijft, komt dit ook nog eens vast aan de wanden van je bloedvaten.

Dus het bloed moet met dubbel zo veel energie gedrukt worden om door te kunnen stromen in de dichtgeslibde aderen. Wat dus een extra slecht effect geeft op het functioneren van het hart.

Afvallen is een noodzaak, als je een hoog cholesterol niveau hebt. Het verlagen van cholesterol moet je doel zijn. Je moet er echt aan werken voor het te laat is.

Drastische veranderingen zijn echt niet nodig. Vooral in de eerste fase van verhoging. Als het extreem is zal je zeker medicatie krijgen om je cholesterol weer op peil te kunnen krijgen. Laat het niet zover komen.

Je lichaam is afhankelijk van jou. Als je er goed voor zorgt, zal je nog lang genieten van een gezond bestaan. Verlagen van je cholesterol is een van de belangrijkste stappen naast het verliezen van overgewicht voor een gezond toekomst.