Hoe kan ik buikvet verbranden?

buikvet verbrandenBuikvet verbranden is een verhaal apart. Vermageren rondom je buik is moeilijk. Geloof mij, jij bent echt niet de enige die klaagt. Urenlang trainen of dagenlang niets eten is niet de oplossing.

Geduld is een schone zaak bij het vet verbranden rond je middel. Er zijn namelijk zoveel redenen voor je lichaam om te denken, dat het juist vet moet aanmaken in plaats van vet te gaan afbreken.

Stress

We leven in een snel tempo maatschappij. Stress is niet meer weg te denken. Toch moeten we hier voorzichtiger mee zijn. Stress maakt een hormoon aan, dat je lichaam de opdracht geeft om juist vet aan te maken rondom je buik.

Buikvet verbranden gaat erg moeilijk als je iemand bent, dat voortdurend met stress te maken heeft. Probeer yoga om van je stress af te komen. Heb je grotere problemen ga dan zeker langs bij een specialist.

Koolhydraten

Let op de koolhydraten van alles wat je eet en drinkt. Hoe meer koolhydraten je consumeert, hoe meer je lichaam insuline moet aanmaken om dit weer om te zetten in energie. Op den duur worden je cellen ongevoelig voor de functie van insuline in je lichaam. Steeds meer koolhydraten worden opgeslagen als vet.

Je raad het natuurlijk al, rondom je buik. Drink water bij je maaltijden om overtollige koolhydraten te laten wegspoelen. Water verdrijft tevens andere anti- oxidanten en giffen uit je lichaam. Wil je op een juiste manier buikvet verbranden, zorg voor een juiste basis door te letten op wat je eet.

Sport

Zonder sport en beweging gaat het je ook niet lukken. Om er mooi en strak uit te zien zal je eerst cardio oefeningen moeten doen. Hierdoor zullen de vetten in je lichaam verminderen. Dus ook buikvet.

Hardlopen werkt erg goed, vooral op moeilijke ondergronden zoals zand en heuvel. Als het vet eenmaal begint te verminderen ga je over op buiktrainingen. Je doet crunches en sit ups.

Vooral de crunch werkt zeer goed. Je traint namelijk ieder buikspier apart. Je buik heeft bovenbuikspieren, onderbuikspieren en zijspieren. Als je deze oefeningen regelmatig doet bevordert dit het verbranden van buikvet en vorm je een strakker lichaam.

Op Degezondekeuze.nl vind je 15 praktsiche tips voor snel buikvet verbranden!