Hoe kan ik snel afvallen zonder dieet?

snel afvallen zonder dieetSnel afvallen zonder dieet is mogelijk. Maar hoe val je af zonder te minderen met eten? Laten we direct eerlijk zijn.

Helemaal zonder vermindering van bepaalde voedingstoffen, zoals vet en suiker zullen we ons ideaal doel niet eenvoudig bereiken. Dieet versneld het afvallen, maar is geen noodzaak.

Ik eet en toch val ik af

Hoe doe ik dat? Bewust worden van wat je dagelijks eet, is het begin van een gezond een eenvoudig afvalproces. Neem een agenda en schrijf dagelijks gedurende een week precies op wat je eet, hoeveel je hiervan eet en hoe laat je hebt gegeten.

Aan het eind van dit week zoek je het aantal calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten bij de porties.  Nu weet je wat jij eet!  Snel afvallen zonder dieet lijkt ondertussen een droom.

Nu kan je bewust een keuze maken. 6 bruine boterhammen zijn beter dan bijvoorbeeld witte boterhammen. Ik eet tegenwoordig 2 witte en 2 bruine op een dag. In plaats van enkel zoet beleg, neem ik op mijn tweede boterham van mijn maal zoet beleg.

Zo blijft de zoete smaak langer achter en creëer ik het gevoel zoet gegeten te hebben. Mijn bloed glucose blijft geregeld en verlang ik steeds minder naar zoet. Door precies te weten waarom je iets eet, kan je het beter pro portioneren en is het vervangen minder erg. Dus lijkt het erop dat snel afvallen zonder dieet een eitje is.

Kies het juiste tijdstip om te eten

Ik deel mijn maaltijden op in 6 porties. Om 8 uur neem ik een eiwitshake met granen en fruit. Ik loop naar mijn werk en neem een bruine boterham met mager beleg en een appel om 10 uur. In de middag om 12 uur pak ik 2 witte boterhammen. 1 met kaas en 1 met zoet beleg.

Rond een uur of drie heb ik nog een bruine boterham met mager beleg en een portie fruityoghurt als tussendoortje. Zo heb ik mijn dagelijks brood in mijn actieve uren al gegeten. Half acht staat mijn warme maal klaar en heb ik mijn toetje voor negen uur ‘ s avonds op.

Voor het slapen gaan spring ik nog even op mijn hometrainer en maak ik mij moe voor het slapen gaan. Je moet natuurlijk niet denken dat je kunt afvallen zonder inspanning en dieet. Snel afvallen zonder dieet heeft een gebalanceerd leefstijl nodig. Zorg hiervoor.