Hoe gezond zijn afslankpillen en kun je er sneller mee afvallen?

Dat er veel te doen is om de hypes in de dieetmarkt mag duidelijk zijn. Het lijkt wel of er elke dat, al dan niet sneller, nieuwere en steeds betere afvalmiddelen opduiken. Een populaire vorm van hulpmiddel zijn toch wel de afslankpillen. Het lijkt er op dat de meeste mensen met overgewicht hier erg gevoelig voor zijn en snel om zijn wanneer er nieuwe pillen op de markt verschijnen. We laten je in een korte analyse zien wat een afvalpil is, of ze gezond zijn voor je lichaam en of je er ook echt mee kunt afvallen.

pillen

Waarom zou je afslankpillen gebruiken?

De vraag stellen is hem beantwoorden, ook al gaat het voor veel mensen dan wel om een impulsaankoop. Voor je een dieetpil gaat gebruiken is het namelijk wel handig te weten wat die nu eigenlijk doet. Het doel is vetverbranding. Toch zal je verbaasd staan wat de meeste pillen doen. We gaan hier dieper op in.

Zijn ze gezond of kun je ze beter niet gebruiken?

Belangrijk is het te weten dat, elke afvalpil weer iets anders doet. Zo zijn er eetlustremmers, vocht regulerende pillen en ook echte vetverbranders. De eerste 2 kun je beter niet gebruiken omdat ze je slechts eventjes laten afvallen, vervolgens kom je weer aan. Ze zijn ook vaak duur en je moet ze blijven gebruiken om de effecten ervan te merken. Vetverbranders daarentegen doen meestal wel wat de naam doet vermoeden, helaas zijn echte vetverbranders schaars. Afvalpillen zijn niet altijd gezond …het gebruik van allerlei stoffen die honger onderdrukken of de vochtbalans verstoren kunnen nooit goed voor je zijn. Daarbij wordt het onderliggende probleem ook niet opgelost, namelijk je voeding (die waarschijnlijk niet al te gezond is wanneer je overgewicht hebt). Ververbranders, mits het juiste gebruik ervan kunnen een gezonde bijdrage leveren bij het afvallen.

5 meest gemaakt fouten over afslankpillen

Er bestaan nog wat misstanden, voor de meeste wel bekend, maar toch even een rijtje van de vijf meest voorkomende dingen waar je op moet letten.

1. Je gaat er snel vet mee verbranden

Dit is niet altijd waar. Veel afvalpillen maken gebruik van verschillende extracten die je vocht laten verliezen. Dit is niet al te best en zorgt er niet voor dat je opgeslagen lichaamsvet verbranden maar slechts tijdelijk in vocht veel afvalt. Doe hier dan ook niet aan mee.

2. Afvallen zonder je voeding aan te passen

Denk niet dat je er met een afvalpil bent. En dat je achterover kan leunen zonder andere te eten en drinken. Gaat hem niet worden! Het idee dat je met alleen een pilletje vet gaat verbranden kun je dan ook snel laten varen. Omdat voeding voor meer dan 75% bepaald of je gaat afvallen of niet. Op Degezondekeuze.nl vind je een post over afvalpillen met dieet …dit klinkt al een heel stuk beter.

3. Averechtse werking voor gewichtsverlies

Wanneer je naar het grote plaatje kijkt, is het ook meestal niet verstandig afslankpillen te gebruiken. Denk hierbij aan een stofje als cafeïne. Dit kan ervoor zorgen dat je bij overmatig gebruik bv. slecht gaat slapen, waardoor je niet voldoende hersteld en weinig rust krijg. Dit kan het stresshormoon cortisol aansturen, waardoor je weer moeilijker vet gaat verbranden. Snap je de samenhang, dan kun je pillen met deze stof dan ook beter niet nemen.

4. Wees realistisch in hoeveel je per week kunt afvallen

De ene is nog beter dan de andere, maar waar houdt het op? Het is gewoon niet mogelijk om op een gezonde manier 30 tot 35 kilo of meer per maand af te vallen. Dit is ongeveer 7,5 kilo per week en meer dan een kilo per dag. Je kunt zelf de optelsom wel maken dat dit nooit op een natuurlijke manier mogelijk is. Denk eerder aan 2 tot 2,5 kilo per week en dan moet alles optima forma zijn qua voeding en je zal je er eigenlijk ook bij moeten sporten.

5. Duurder is beter

Dit is natuurlijk nooit waar. Maar het werkt wel vaak goed bij mensen die het kopen. Omdat het duurder is lijkt het specialer en geavanceerder. Trap hier niet in. Afvalpillen mogelijk best iets kosten, maar denk ook logisch na.

Kun je er nou wel of niet mee afvallen?

Afvallen is niet iets wat je doet met een pilletje, sommige diëten kunnen je wel helpen. Verleg je focus dan ook van afslankpillen naar een gezonder leefpatroon. Dit biedt je veel meer op de korte, maar zeker op de lange termijn.