Online een dieet volgen

Je ziet het steeds meer. Online een dieet volgen behoort steeds vaker tot de mogelijkheden. Meestal als uitbreiding van een bestaand dieet, zoals Weight Watchers. Maar vaak ook als compleet nieuw dieet, zoals Vitadis.

Wat houdt online een dieet volgen precies in? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen ten opzichte van een “gewoon” offline dieet?

In dit artikel duiken we daar dieper op in. Je leest hier over de werking van een online dieet, de voor- en de nadelen en krijgt enkele voorbeelden van diëten die je online kunt volgen.

 

Online afvallen

Het is makkelijk om online af te vallen. Daar zijn diverse mogelijkheden voor te vinden, zoals:

  • Lid worden van een forum of afslankplatform, zoals ValtAf.nl
  • Lid worden van een dieet met een online platform, zoals Weight Watchers en Vitadis.

Welke wijze je ook kiest, het komt er op neer dat je in een online omgeving terecht komt met mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben als jij: afvallen. Je krijgt dan ook een groot netwerk om je heen van mensen die tips en adviezen uit kunnen wisselen, maar ook recepten. Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n digitale omgeving om bij af te vallen?

 

Voordelen

De voordelen zijn legio. Zo is het met een online platform niet moeilijk om de eerste stappen te zetten. In een paar muisklikken ben je lid van een platform en kun je terecht bij experts en ervaringsdeskundigen. Je kunt tips en adviezen uitwisselen, evenals recepten. Het is makkelijk binnen handbereik.

Een ander groot voordeel is dat je er terecht kunt wanneer je maar wil. Dat is ook waar veel mensen naar zoeken. Naar een maatje bij wie ze terecht kunnen als het even tegenzit. Dan wil je niet wachten op iemand die alleen maar tijdens kantooruren bereikbaar is. En dat kan online. Je kan van je afschrijven wanneer je maar wil en je zal je erover verbazen hoeveel reacties er op komen.

 

Nadelen

In het echt is natuurlijk veel puurder. Je legt dan contact met mensen die zich niet anders voor kunnen doen op het internet. Je leeft dan veel meer mee. Ook kun je online niet zien hoe iemand vooruitgang boekt, tenzij je dat heel duidelijk in kaart brengt. Dan nog bestaat de kans dat mensen erom heen praten of iets verzinnen om er goed vanaf te komen.

Daarbij is het een nadeel dat je geen professioneel contact hebt met degene die een groepje ondersteunt. In het geval van aan afslankcoach kan het heel prettig werken om in elk geval eens in de week of eens in de twee weken een gesprek te hebben. Je kunt dan wegen en meten, maar ook met elkaar praten.

 

Online afvallen, de conclusie

Het is heel makkelijk en eenvoudig om lid te worden van een online platform als je wil afvallen. De mogelijkheden zijn er genoeg met Weight Watchers, Vitadis, ValtAf.nl en zo zijn er nog vele forums te vinden van onder meer het Atkins-dieet.

Maar afvallen online heeft zowel voordelen als nadelen. Het is goed om die in overweging te nemen alvorens ergens toe te besluiten.