Hoe Kan Je Snel Afvallen?

Wie droomt er niet van? Snel afvallen? Dat je wakker wordt en dat alles strak is? Maar ook jij weet, dat dit illusie is en zal blijven.

Eigenlijk weet je precies wat je moet doen, maar de eerste stap zetten en dan ook nog eens blijven doorlopen is het grootste probleem.

Je moet het pad naar je ideaal gewicht wandelen. Een snel overhaaste start betekent al gauw dat je onderweg struikelt.

Ik leer je hoe je over de struikelblokken heen komt en de finish met succes behaald. Wil je snel afvallen? Luister dan goed naar mijn adviezen en bereik je doel.

Stap 1: let op je koolhydraten

Alles wat je eet bestaat uit voedingsstoffen. In de juiste hoeveelheden zijn koolhydraten, vetten en de eiwitten goed voor je. Stoor je deze balans, dan zul je merken dat je lichaam gaat ingrijpen.

Je valt enorm af, of je komt ineens heel wat aan. Snel afvallen is snel aankomen als je het verkeerd aanpakt.

Het zijn de koolhydraten die je in balans houden of juist uit balans halen. Je lichaam gebruikt koolhydraten om energie uit te halen. Hiervoor wordt een stofje insuline aangemaakt.

Dit stofje verwerkt de suikers en zet dit om in brandstof. Krijg je te veel koolhydraten binnen, dan wordt je insuline steeds minder handig in het verwerken en gaat je lichaam de overtollige suikers omzetten in vet.

Eet je juist te weinig tot geen vet en koolhydraten. Ook dan grijpt het lichaam in en maakt het vetreserves aan. Houd je koolhydraten in balans. Het voedingscentrum heeft schema’s van het nodige aantal koolhydraten per dag. Maak hier gebruik van.

Stap 2: beweeg

Je dacht toch niet dat je door een gebalanceerd eetschema snel genoeg ging afvallen hè? Afvallen doe je zeker, maar op een gematigd tempo.

Dus willen we snel van onze kilo’s af, dan moeten we naast een gezond eetschema ook trainen. Beweeg zoveel je kunt. Vooral net voor en na de maaltijden.

Zo blijft het vet verbranden actief, ook als je aan het eten bent.  Beweeg regelmatig en op een stabiel tempo zodat je het langer kunt volhouden. Urenlang hardlopen heeft geen zin als het eenmalig blijft.

Wil je snel afvallen begin rustig aan en je bereikt je doel efficiënter en sneller.